Sepp Blatter er urørlig

CAF bakker op om Sepp Blatter 29. maj.

Sepp Blatter er urørlig
Foto: All Over Press

”Vi ses i Zürich, hvor vi bakker op om Sepp Blatter.”
Sådan lød det fra CAF-præsidenten Issa Hayatou, da det afrikanske fodboldforbund holdt kongres i Cairo, Egypten.
Dermed er Sepp Blatter sikret 54 stemmer fra Afrika ved præsidentvalget i FIFA 29. maj ved kongressen i Zürich, Schweiz. For når den 68-årige Hayatou siger noget, så er det lov i afrikansk fodbold.

LÆS OGSÅ: JEG ER IKKE DIKTATOR

Præsidenten fra Cameroun fik således også omstødt aldersgrænsen for politiske embeder i CAF, så Hayatou i 2017 kan kandidere til sin ottende periode som præsident. Til den tid er han nemlig 70 og ville falde for aldersgrænsen, men alle 54 lande stemte i dag for at fjerne den paragraf. Dermed kan Issa Hayatou se frem til at sidde frem til 2021 – for der kommer næppe en modkandidat. Man har nemlig også sikret sig, at det kun er medlemmer af eksekutivkomitéen, der kan stille op i 2017. Netop eksekutivkomitéen var der dog kampvalg til, idet Tarek Bouchamaoui og Constant Omari Selemani blev valgt ind på bekostning af Jacques Anouma. Sidstnævnte er som Hayatou en af de afrikanere, der blev taget med fingrene nede i kagedåsen, da Rusland og Qatar blev valgt som VM-værter.
Ved præsidentvalget i FIFA 29. maj dyster Sepp Blatter mod Prince Ali bin al-Hussein, Michael van Praag og Luis Figo. Ingen af dem synes dog at have en kinamands chance mod Blatter, der har sikret sig fuld opbakning i Afrika og formentlig Asien.

ISSA HAYATOU

ISSA HAYATOU

Født 9. august 1946 i Garoua, Cameroun.

Valgt til præsident for det afrikanske fodboldforbund, CAF, i 1988. Genvalgt til en ny fire-årig periode i 2013. Den længst siddende præsident i et kontinentalt fodboldforbund.

Oprindelig en middelmådig løber på mellemdistancerne 400 og 800 meter (atletik) og basketballspiller, uddannet lærer.

Tidligere generalsekretær i Camerouns fodboldforbund og direktør i landets sportsministerium.

Desuden præsident for Camerouns fodboldforbund fra 1988. Medlem af FIFA’s eksekutivkomité fra 1990 – og siden 1992 en af vicepræsidenterne. Fra 2001 medlem af IOC.