Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546
Nike passerer magisk grænse - Sport Executive

Nike passerer magisk grænse

For første gang har den amerikanske spotsgigant, Nike, passeret 30 milliarder dollar i årlig omsætning.

Nike passerer magisk grænse
Foto: Nike

Nike fortsætter med at tjene styrtende med penge. Omsætningen i det seneste regnskab, afsluttet 31. maj 2015, røg således gevaldigt i vejret, så revisorerne kunne konstatere, at firmaet for første gang havde passeret de 30 milliarder dollar i årlig omsætning. Nærmere bestemt 30,6 milliarder dollar, eller 26,6 milliarder euro. Det gav også et voldsomt hop i overskuddet, der steg med 22 procent til 3,3 milliarder dollar eller 3,1 milliarder euro.
Dermed er Nike med flere cykellængder verdens største sportsfirma med næsten en dobbelt så stor omsætning som det næststørste firma i branchen, Adidas. Og en profit, der er mere end tre gange så stor som Adidas’.
Nike har i øvrigt netop ’nuppet’ NBA fra Adidas. Den amerikanske sportsgigant har indgået en aftale med National Basketball Association fra sæsonen 2017/18 og frem til sæsonen 2024/25. Prisen skulle angiveligt løbe op i en milliard dollar, eller 916 millioner euro.

READ: WORK TIL YOU FAINT

Som Adidas og Puma får Nike produceret det meste af firmaets sports-tøj, -sko og –udstyr af underentrepenører i Asien. Sport Executive har tidligere beskrevet arbejdsforholdene for tekstilarbejdere i Asien, bl.a. på de fabrikker, der producerer til de tre sportsgiganter.

OMSÆTNING OG OVERSKUD FØR SKAT SENESTE REGNSKAB

OMSÆTNING OG OVERSKUD FØR SKAT SENESTE REGNSKAB

Nike: 26.600 – 3.300

Adidas: 14.534 – 835

Puma: 1.385 – 122

Mio. euro.