NFL vil gøre op med vold – udenfor banen

Amerikanske fodboldspillere har en tendens til at tage volden med hjem. Det vil NFL nu gøre noget ved.

NFL vil gøre op med vold – udenfor banen
Foto: All Over Press

Amerikansk fodbold er et hårdt og brutalt spil. Det har nogle af spillerne tilsyneladende svært ved at lægge fra sig, når de forlader banen og omklædningsrummet og kører hjem i privaten. Derfor har NFL nu hyret op til flere eksperter, der skal hjælpe og rådgive de 32 holds spillere omkring, hvordan man håndterer konflikter i privatlivet.
NFL har således netop ansat bl.a. Lisa Friel, der tidligere var anklager med speciale i sexforbrydelser i New York, og Jane Randel, stifter af kampagnen No More med fokus på at stoppe hustrumishandling.
De nyansatte skal både lokalt og nationalt arbejde med uddannelse, træning og støtteprogrammer, når det handler om husspektakler, hustrumishandling og sex-forbrydelser i forbindelse med spillere fra NFL.

LÆS OGSÅ: KVINDER KAN

Initiativet kommer, efter at der har været flere tilfælde af anklager for vold mod spillere i NFL. Bl.a. er Adrian Peterson fra Minnesota Vikings netop nu anklaget for børne-mishandling, og Baltimore Ravens Ray Rice er suspenderet på ubestemt tid, efter at han for nogle uger siden slog sin daværende kæreste i en elevator.

LÆS OGSÅ: KVINDER FLYTTER SPORTENS GRÆNSER