Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546
Når korthuset vælter - Sport Executive

Når korthuset vælter

Ja, ja, farfar ved det godt: Fodbold er det smukke spil. Så lad os glemme det hele og bare holde med FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Chelsea eller en af de andre. Og lad så de gamle mænd blive rige i fred, bolden er jo rund.

Når korthuset vælter
Foto: All Over Press

I farfars glade, vilde ungdom i 1960’erne, før han blev gammel og kynisk, havde vi et slogan: ’Tag dit værste mareridt og gang det med ti – så har du virkeligheden’.
Det holder!
I hvert fald hvis tilværelsen handler om fodbold. Du ved, det dér spil, hvor 22 mand tonser rundt efter en bold, og tyskerne vinder til sidst.
Jow, jow, farfar ved godt, det handler om at vinde. Og helst dem, man holder med. Så ser vi jo nok igennem alt det andet – eller hvad?
Lad os nu tage eksemplet Sepp Blatter. En gammel mand fra Schweiz, der altid har elsket det smukke spil. I en sådan grad, at han i 1981 blev den øverste embedsmand i verdensfodboldforbundet FIFA – og siden 1998 sågar dets præsident. I går, fredag, blev han så sådan helt officielt udsat for begyndelsen på en ’kriminel undersøgelse’ af de schweiziske myndigheder. Nærmere bestemt vil myndighederne undersøge Blatters ’ejendommelige omgang med betroede midler’. Gode gamle 79-årige Sepp, der er så ren som et nyfødt barn og elsker fodbold, er blot den seneste i en lang række FIFA-politikere, der enten er under undersøgelse af de schweiziske eller amerikanske myndigheder.
Hvad har fodboldens mægtigste mand så gjort galt?

READ: THE CANDIDATES

Ja, han har bl.a. dyrket mærkværdige forretninger med Jack A. Warner, tidligere præsident for Concacaf, kendt sortbørshandler og i disse dage en indædt fighter, der slås for at forhindre udlevering til USA.

Hovsa Platini

En anden munter detalje i Sepp Blatters omgang med den elskede fodbold: Han har betalt den nuværende præsident for det europæiske fodboldforbund (UEFA), Michel Platini, to millioner schweizerfranc for konsulentarbejde i perioden 1. januar 1999 til 1. juni 2002. Regningen blev betalt 1. februar 2011 – eller små to måneder efter, at Michel Platini havde stemt for Qatar som VM-vært 2022, hvilket også – i parentes bemærket – gav hans søn et job som ceo i Burrda, et Qatar-ejet sportstøj-firma. Man må sige, Michel Platini er langmodig over for sine skyldnere. Det er vi vel alle, os gode venlige mennesker? Venter ni år på at opkræve sådan et småbeløb som to millioner schweizerfranc? Det kender vi da alle til? Hvad er en hund eller 20.000 af slagsen mellem venner?
Hvem er ham Michel Platini så? Ja, han er FIFA’s næste præsident – formentlig valgt og kåret 26. februar 2016, når Sepp Blatter går af.

READ: SOAP OPERA IN FIFA-STRASSE 20

Er du rundforvirret over det smukke spil?
Er Sepp Blatter, Michel Platini og hele banden korrupt?
Køber og sælger de børn i europæisk topfodbold?
Bruger de doping alle de evighedsløbere i topfodbold?
Er der matchfixing i fodboldens forunderlige verden?
Rumsterer alle slags dårligdomme og menneskelig skrøbelighed i palæet på FIFA-Strasse 20?
Farfar beklager: Svaret er ja…
Velkommen til det beskidte spil.