Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546
Lad de onde le og de gode græde - Sport Executive

Lad de onde le og de gode græde

Er du forbløffet over omfanget af korruptionen i FIFA? You ain’t seen nothing yet! Farfar blogger om fodboldens vidunderlige verden.

Lad de onde le og de gode græde
Foto: All Over Press

Joao Havelange er en skurk. Det er Sepp Blatter også. Tronfølgeren – og ad hoc kritikeren – Michel Platini har også problemer med pengene og sandheden. Kan det egentlig blive værre i FIFA?
Det kan det.
Om et par dage annoncerer Shaikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, at han stiller op til præsident-valget i FIFA 26. februar 2016.
Al Khalifa, spørger du? Hvem helvede er han?
Jo, han er såmænd præsident for det asiatiske fodboldforbund, AFC, præsident for Bahrains fodboldforbund og så lige også en del af den royale familie i ørkenstaten.

FARFARS BLOG: NÅR LOKUMMET BRÆNDER

Lad os tage det dér AFC først. Al Khalifa kom til magten i det asiatiske forbund i 2013 i det vakuum, der opstod efter den magtfulde Mohammad Bin Hammams fald – styrtet fra tronen af Sepp Blatter, da manden fra Qatar ville være kaliffen i stedet for Blatter. Den rigtige kalif, Al Khalifa, har lige siden støttet Sepp Blatter, men hvem har ikke det i fodboldens så forunderlige verden, vel Jesper Møller? Hvad værre er? Lad os se lidt på Shaikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifas embedsførelse i AFC. Jo, det første, han gjorde, var såmænd at begrave enhver undersøgelse af den massive korruption under Mohammad Bin Hammams styre af AFC. Dernæst har han lagt låg på enhver kritik i organisationen. Eksempelvis forhindrede han Sydkoreas fodboldpræsident, Chong Mong-Gyu i at gå på talerstolen og kritisere valgproceduren i AFC ved organisationens kongres i 2015. Lige som den eneste af de daværende præsidentkandidater, der fik lov til at komme på talerstolen ved kongressen, såmænd var Sepp Blatter…
Ja, du læste rigtigt – i det Herrens år 2015.

Det dér demokrati

Shaikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa har i det hele taget lidt problemer med det dér så moderne vesterlandske demokrati. Det fremgår klart af forholdene i hjemlandet, hvor han er del af den regerende royale familie. I februar 2011 var Det Arabiske Forår således nået til Bahrain, og folk gik på gaden for at kræve demokrati. Heriblandt var en lang række atleter, ja, sågar fodboldspillere. To af dem var eksempelvis landsholdsspillerne og brødrene A’ala og Mohammed Hubail. De blev efterfølgende fængslet og tortureret. Ifølge familiemedlemmer, for brødrene har ikke ønsket at udtale sig siden, og Bahrain Center for Human Rights med medvirken og accept fra Shaikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa. Sheiken og den kommende præsidentkandidat? Ja, hans bemærkning til det var og er, at kritikerne skal komme med beviser, alt imens han nægter at tage afstand fra diktaturets metoder i den lille stat ved siden af Saudi Arabien.

FARFARS BLOG: NÅR KORTHUSET VÆLTER

Det er så i korte træk manden, der skal reformere FIFA fra februar 2016, hvis han ellers bliver valgt. I parentes bemærket: Det er der ret meget, der tyder på. Shaikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa skal gøre op med korruptionen og nepotismen og skabe en åben, gennemsigtig og demokratisk organisation…
Den lader vi lige stå et øjeblik.

FARFARS BLOG: STEM PÅ DIN FAVORITBLOG

Men det kan da kun gå godt.
Eller hvad?
You ain’t seen nothing yet!

LEAST ETHICAL POOL OF TALENT

LEAST ETHICAL POOL OF TALENT

“If a member of Bahrain’s royal family is the cleanest pair of hands that FIFA can find, then the organisation would appear to have the shallowest and least ethical pool of talent in world sport.”

Nicholas McGeehan, Human Rights Watch.