Kineserne indtager fodbolden

Kinas to rigeste mænd har fået foden indenfor i spansk fodbold.

Kineserne indtager fodbolden
Foto: All Over Press

Mens Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, har satset på jokeren Atletico de Madrid, spiller landets næst rigeste mand, Jack Ma, esset Real Madrid. Jack Ma – og dermed e-handelsfirmaet Alibaba Group har nemlig skrevet kontrakt med den spanske kongeklub, så Alibaba Group står for al online merchandise salg af Real Madrid sportstøj med mere i Riget mod Øst. Dermed får Real Madrid adgang til et marked på 600 millioner kinesiske forbrugere på nettet.
”Vi har indgået et samarbejde med Alibaba Group, der vil gøre os endnu stærkere i dette utrolige land. Og det med det absolut førende firma på e-handelmarkedet,” jublede Florentino Perez, præsident for Real Madrid, da aftalen blev indgået.
Alibaba Group stod i september 2014 for 80 procent af al online salg i Kina.

LÆS OGSÅ: KINESERNE KOMMER

Mens Jack Ma indgår en handelsaftale, har Wang Jianlin og dermed firmaet Dalian Wanda gået all in og købt 20 procent af aktierne i Atletico de Madrid. Dermed får Reals hovedstadskonkurrenter adgang til 200 merchandise-butikker i Dalian Wandas butikskæder i de kinesiske storbyer.
Dalian Wanda har også købt et af verdens største sportsmarketingsfirmaer Infront Sports & Media, der bl.a. har yderst lukrative aftaler med FIFA.
Spansk fodbolds storklubber er dog ikke de eneste, der vil ind på det hastigt voksende fodboldmarked i Kina. Tyske Bayern München har således indgået en tre-årig sponsorkontrakt med det kinesiske mineralvands-firma Evergrande Spring, og italienske Inter har netop lavet en aftale med det kinesiske onlinefirma Jiuxian, der sælger øl, spiritus og læskedrikke.

LÆS OGSÅ: DET BLIVER I FAMILIEN

VERDENS RIGESTE KINESERE

VERDENS RIGESTE KINESERE

WANG JIANLIN

God for 33,7 milliarder dollar.

Nummer 29 på Forbes’ liste over verdens rigeste mennesker. Nummer et på listen over kinesiske rigmænd.

JACK MA

God for 22,1 milliarder dollar.

Nummer 33 på Forbes’ liste over verdens rigeste mennesker. Nummer to på listen over kinesiske rigmænd.