IAAF vil teste færre ved VM

Kun en tredjedel af atleterne vil blive testet for doping ved VM i atletik anno 2015.

IAAF vil teste færre ved VM
Foto: All Over Press

Det internationale atletikforbund (IAAF) vil kun dopingteste en tredjedel af deltagerne ved VM i Beijing, der starter lørdag.
IAAF har ellers ved de seneste VM, 2011 og 2013, taget blodprøver på alle deltagere, men den praktisk går man altså nu væk fra.
”Det er langt vigtigere at teste atleter uden for konkurrence, og før sæsonen starter. Selvfølgelig er det vigtigt at teste i Beijing, men ’out-of-competition’ er langt vigtigere – og det program er vi for længst gået i gang med,” lyder den officielle forklaring fra IAAF.
Ændringen af test-systemet kommer midt i den værste doping-storm i atletikkens historie, idet tysk fjernsyn og Sunday Times i de seneste uger har afsløret – eller forsøgt at afsløre – massiv dopingsnyd i atletikkens verden – med forbundets vidende.

LÆS OGSÅ: DOPING I ATLETIKKENS VERDEN

Samtidig med diskussionen om det nye test-system opfordrede Det Europæiske Atletikforbunds præsident, Svein Arne Hansen, den kommende præsident til at fokusere på kampen mod doping. Den nye præsident udpeges i morgen – valget står mellem britiske Sebastian Coe og ukrainske Sergey Bubka.

LÆS OGSÅ: IAAF ØDELÆGGER SPORTEN