Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546
Hvad laver Brian egentlig dér? - Sport Executive

Hvad laver Brian egentlig dér?

Dansk sportsjournalistik er en sjov størrelse. På tv er det blevet til hat og briller… Farfar beretter fra fodboldens frontlinje, sofaen på Vestegnen.

Hvad laver Brian egentlig dér?
Foto: All Over Press

I aftes sad farfar linet op i sofaen i Glostrup med søn og sønnesøn for at se Danmark mod Albanien på en obskur tv-kanal, jeg ikke selv gider betale for hjemme i Smørumnedre. Det skulle nok blive godt…
Det blev 0-0, men det skal vi ikke komme ind på – for den del er vist tolket ned til mindste detalje af diverse fodboldeksperter på tv, aviser og net.
Men vi sad altså klar dér i sofaen på Vestegnen fredag aften i prime time – med hvad der sig hør og bør af øl og chips med mere, når man skal se bold på klassisk dansk maner. Frem toner Kanal 5 i stærkeste opstilling, ja, det reklamerer tv-stationen selv med på hjemmesiden. Stærkeste opstilling? Mette Cornelius er studievært – for enhver sportskanal skal have en kvinde – og hun flankeres af eksperterne Frank Arnesen og Brian Laudrup.
Den ene spillede på det legendariske 80’er-hold – den anden blev Europamester i 1992.
De skulle nok have noget viden at øse af?
Eller har de nu det?

LÆS OGSÅ: SKÆRMTROLDEN BJARNE RIIS

Begge to er og har været sovset ind i fodboldens magtstrukturer i årtier.
Begge to er bonkammerat med landstræner Morten Olsen.
Begge to er voldsomt hvirvlet ind i fodboldens økonomiske karrusel.
Lad os tage Frank Arnesen først. Han har siden den aktive karriere befundet sig i topstillinger i PSV Eindhoven, Tottenham, Chelsea, Hamburger SV, Metalist og i dag i græske PAOK.
Kan man forvente voldsomme afsløringer eller voldsom kritik af en mand med de positioner og de venner i dansk og international fodbold? Næppe! Det bliver da heller ikke til meget andet end en venskabelig sludder med landstræner Morten Olsen, hvor de to gamle kammerater hyggesludrer, som om de sad hjemme i privaten og udvekslede minder. Jo, jo, ham Nicklas Bendtner er inderst inde en god dreng. Den er sgu god nok. Og nu går landstræneren over til Plan B, fordi Plan A ikke fungerede. Ja, den kunne vi sgu godt have regnet ud selv, når manden foretager to udskiftninger i pausen…
Hu hej, hvor det går…

Og nu til brormand

Brian Laudrup? Ja, han er en trænet tv-aktør. Og sikkert et behageligt menneske? Jeg aner det ikke. Men manden er altså ansat som ambassadør for Unibet! Et betting-firma, der lever af, at folk skal formøble formuen ved bl.a. at spille på fodboldkampe – og i øvrigt hovedsponsor for selve kampen mellem Danmark og Albanien. ’Kampen sparkes i gang af Unibet’, lyder det minsandten undervejs, alt imens Brian Laudrup toner frem – nu som ambassadør for Unibet. Det må da siges at være en dobbeltrolle, der vil noget.

LÆS OGSÅ: PLATINI OG MAGTENS SØDME

Helt grotesk bliver situationen, da hyggesnakken – ’for det er jo hyggesnak – og vi vil alle sammen det bedste for dansk fodbold – gu vil vi så’ – kommer ind på, hvem der skal afløse Morten Olsen, der senest går efter næste sommers EM-slutrunde. Ejendommeligt og overraskende nok peger Frank Arnesen på den gamle ven Michael Laudrup – og helt surrealistisk morsomt bliver det, da Brian Laudrup med alvorstung stemme spørger, om DBU egentlig mener det seriøst med en henvendelse til brormand Michael. Det må da siges at være en jobansøgning for åben tv-skærm…
Det var så den 105 minutters lange optakt og pausesnak. Jeg orkede ikke at se nedtakten.
Det er nu ikke, fordi Kanal 5 gør det dårligere eller bedre end de andre tv-stationer, der har købt tunge tv-rettigheder på sportens åbenbart så attraktive marked. De gør det alle sammen. Fylder tv-studierne med afdankede sportsstjerner, hvis eneste merit er fortidens præstationer på diverse sportsarenaer. Og hvis eneste nutidige opgave er at være optimistiske jubelidioter og sælge ’billetter’ til seere og annoncører, så man kan finansiere de dyre rettigheder.

LÆS OGSÅ: STEM PÅ ÅRETS BLOGGER

Engang var journalistikken den fjerde statsmagt, der skulle bide alle de andre magthavere i haserne – uanset hvor disse ’mægtige’ befandt sig. Det er ikke længere tilfældet. Nu er man entertainere i en milliard-industri, hvor vi alle er i samme båd.
På mandag gentager vi så seancen, når Danmark møder Armenien. Og på mandag er Nicklas Bendtner formentlig stadig en god dreng inderst inde? Farfar ved det ikke og finder heller aldrig ud af det. For farfar slukker for skærmen.
God kamp.