Fransk fodbold har ondt i økonomien

For syvende sæson i træk har de franske klubber røde tal på bundlinjen.

Fransk fodbold har ondt i økonomien

56 millioner euro. Det var, hvad det kostede at drive de 20 bedste franske fodboldklubber i sæson 2014/15 – trods svimlende sponsor-, tv- og entre-indtægter.
Det viser tal fra den statslige kontrollerende ’fodbold’-myndighed, DNCG (Direction nationale du controle de gestion, red.).
De mange millioner er dog en halvering af underskuddet i forhold til sæsonen før, hvor klubberne kom ud med et samlet underskud på 102 millioner euro. Til gengæld var det syvende sæson i træk, at de 20 bedste klubber i fransk fodbold samlet set havde røde tal på bundlinjen.

LÆS OGSÅ: THE ROOF IS ON FIRE

Værst så det ud hos Olympique Lyonnais med et tab på 21,2 millioner euro – fulgt af Stade Rennais med 15,8 millioner euro og Girondins de Bordeaux med 13,4 millioner euro. I den anden ende af skalaen lå Paris Saint Germain bedst med et overskud på 10,6 millioner euro. Det skyldes dog i nogen grad tvivlsomme og yderst kreative regnskabsmetoder.
Ifølge DNCG er der dog håb forude. Tv-indtægterne stiger således i sæson 2016/17 til 745,5 millioner euro – mod den nuværende betaling på 607 millioner euro – og det skulle, ifølge DNCG, give håb om endnu en forbedring af den noget haltende økonomi.
Den franske Ligue 2 havde samlet set et underskud på 11 millioner euro i sæson 2014/15.