Fra folkelighed til menneskeforagt

Fodbold, fodbold, fodbold. Verdens populæreste boldspil. Farfar beretter om det smukke spils sundhedstilstand.

Fra folkelighed til menneskeforagt

Forleden rykkede Michael Laudrup, Danmarks bedste fodboldspiller nogensinde, til Qatar. Det passer bare ham og Lillemor bedst…
I dag, lørdag, dyster det danske fodboldlandshold mod Polen i en fight om at nå med til VM i Rusland 2018…
Om nogle år kæmper de danske drenge om at komme med til VM i fodbold i Qatar 2022…
De tre rød-hvide udsagn lader vi stå et øjeblik.

FODBOLDEN HAR KASTET MENNESKET OVERBORD

For to ud af tre af de ovennævnte konstateringers vedkommende handler sagen om en moderne slavestat, hvor i tusindvis af arbejdere vil dø, inden der sparkes til en bold i 2022, alt imens millioner af arbejdere fastholdes i livssituationer, der mest akkurat kan karakteriseres som moderne slaveri. Den midterste bemærkning dækker over et styre, hvor Putin og kompagni finansierer og styrer doping af landets eliteidrætsudøvere, alt imens helt elementære menneskerettigheder krænkes, eksempelvis over for medlemmer af LGBT-samfundet.
Begge lande har i øvrigt købt VM – via rundhåndet betaling af beslutningstagerne i FIFA. Det er for længst bevist og en gammelkendt sandhed.

Det går rigtig godt

Det var fodboldens nationale version, men boldspillet har for længst passeret grænser – og gået internationalt. Fodbold spilles over hele kloden.
Så i England må landstræner Sam Allardyce gå af, fordi han har rådgivet om, hvordan man omgår transfer-reglerne. Det gør stort set alle managers i Premier League, men Allardyces forbrydelse var, at han blev taget med bukserne nede.
I Tyskland er hele den daværende fodboldledelse – med legenden Franz Beckenbauer i spidsen – involveret i store og væsentlige økonomiske uregelmæssigheder i forbindelse med VM 2006.
I Schweiz på FifaStrasse sidder Gianni Infantino i behørig afstand af ethvert blot minimalt samfundsmæssig anstændigt skattetryk og jonglerer nærmest enevældigt med fodboldfolkets mange milliarder i FIFA – uden en eneste fodboldpolitiker i det mindste blot løfter øjenbrynene.

NYE BOSSER MED GAMLE VANER

Et andet sted i Schweiz har sloveneren Aleksander Ceferin indtaget præsidentposten i UEFA – via en uhellig alliance mellem Østeuropa, ledet af den russiske sportsminister og præsident for det russiske fodboldforbund, Vitaly Mutko, og bl.a. de nordiske lande. Ceferin har ikke noget, der ligner et fodboldpolitisk program, og er allerede afsløret, af det norske fodboldmagasin Josimar og danske Ekstra Bladet, som en aktiv deltager i økonomiske transaktioner i strid med fodboldens egne regler.
I Spanien raser storklubberne Real Madrid, Atletico Madrid og FC Barcelona over, at de er idømt transferforbud på grund af børnehandel – på trods af der ikke hersker nogen som helst tvivl om, at de tre klubber har købt børn i strid med fodboldens egne regler.

En tom sjæl i et sygt legeme

Det var i korte træk fodboldens sundhedstilstand i det Herrens år 2016!
Vil du høre mere?
Om fodbolden i Afrika, Asien, Sydamerika?
Om økonomiske uregelmæssigheder foretaget i fodboldens hellige navn til gavn for få halvgamle mænd, der postulerer, de handler i fodboldens tjeneste?
Om misligholdelsen af fodboldens græsrødder på bekostning af få men magtfulde storklubber?
Om matchfixing, doping, menneskebrug, korruption, nepotisme og så fremdeles?
Nej, vel…

FODBOLDLEDERE ER FULDE AF LØGN

Fodbolden i dag er syg helt ind i sjælen. Hvis den da har en sjæl? Farfar tvivler…
Men som forfatteren George Orwell formulerede det langt tilbage i tiden: ”Serious sport has nothing to do with fair play. It is bound up with hatred, jealousy, boastfulness, disregard of all rules and sadistic pleasure in witnessing violence. In other words, it is war minus the shooting.”
Orwells udtalelse faldt dengang, fodbolden og alle andre idrætsgrene var for glade amatører. Farfar tør ikke tænke på, hvad George Orwell havde sagt i dag… Men i aften er der bold…