FC Barcelona gør det igen

Den catalanske storklub, FC Barcelona, handler stadig med børn.

FC Barcelona gør det igen
Foto: All Over Press

FC Barcelona er for længst dømt for børnehandel. Såvel af FIFA som af den internationale sportsdomstol, CAS. Det fik den catalanske storklub en større pengebøde for – samt forbud mod at handle i to transfervindue og en besked om at bringe forholdene i klubben i overensstemmelse med ’FIFA’s Rules on Minor’. Det har dog ikke hjulpet…

READ: CHILDREN ARE SOMETHING YOU SELL

I hvert fald ikke, hvis man ser på FC Barcelonas U13-hold. Her har Matias Lacava fra Puerto Cabello i Venezuela og Fode Fofana fra Groningen i Holland hidtil optrådt – i strid med FIFA’s regler. Det har netop fået FIFA til at gribe ind og meddele, at de to spillere ikke længere kan optræde i FC Barcelonas farver. Hvorvidt der kommer en efterfølgende straf til FC Barcelona for igen at overtræde reglerne på området for handel med mindreårige, er dog ikke meldt ud. Det på trods af, at FC Barcelona 30. december 2014 fik 90 dage til at bringe forholdene i klubben og på La Masia i overensstemmelse med ’FIFA’s Rules on Minor’.
FIFA har siden januar undersøgt en lang række andre spanske klubber for børnehanden, heriblandt skulle angiveligt være Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia og Rayo Vallecano.
Organisationen ønsker ikke at kommentere ’sagerne’ over for Sport Executive.

FIFA’S REGLER

FIFA’S REGLER

FIFA’s hovedregel er, at man ikke tillader internationale klubskifter for unge under 18 år.

Der er dog indført enkelte undtagelser, som skal overholdes:

Den mindreåriges forældre flytter til et andet land af årsager, som ikke er forbundet med fodbold.

Den mindreåriges klub ligger mindre end 100 kilometer fra hjemmet, og der skal være mindre en 50 kilometer mellem hjemmet og en landegrænse.

Hvis klubskiftet er inden for EU eller EØS (Europæisk Økonomisk Samarbejdsområde), og spilleren er over 16 år, inklusiv overholdelse af visse krav om skole- og fodboldniveau.

Hvis en udenlandsk mindreårig har boet mindst 5 år i landet og ønsker at blive registreret statsborger i det pågældende land.