FC Barcelona er i dyb krise

Josep Maria Bartomeu stiller sin præsidentpost til rådighed efter dommen for børnehandel.

FC Barcelona er i dyb krise
Foto: All Over Press

Først blev sportsdirektør Andoni Zubizaretta fyret.
Så gik assisterende sportsdirektør og klubikonet Carlos Puyol i solidaritet med sin chef.
Og dernæst stillede præsident Josep Maria Bartomeu sin post til rådighed ved at udskrive valg, når sæsonen slutter – i sommeren 2015.

LÆS OGSÅ: THOUSANDS OF CHILDREN HAS BEEN TRADED ALREADY

Uroen kommer, efter at FC Barcelona med fynd og klem er blevet dømt i FIFA og den internationale sportsdomstol, CAS, for børnehandel i strid med FIFA’s ’Rules on Minor’.
Ifølge Josep Maria Bartomeu kommer valget for ’at bringe spændingen ned i klubben, der har nået et urimeligt højt niveau’.
”Det går faktisk godt,” sagde præsidenten og pegede bl.a. på økonomien og det nye stadionprojekt, der skal modernisere Camp Nou.

Sportslig uro

Uroen har også forplantet sig til grønsværen. Forleden tabte FC Barcelona således til Real Sociedad, superstjernen Lionel Messi og træner Luis Enrique er godt på vej mod en sportslig nedsmeltning – og nykomlingene fra sommeren 2014 har slet ikke præsteret, som forventet.
Det sidste er yderligere kritisk, idet FC Barcelona ikke kan handle ind i to transfervinduer – og oveni de nyes manglende præstationer er alderen efterhånden ved at trykke Xavi Hernandez og Andres Iniesta, og til sommer forlader Dani Alves efter alt at dømme klubben ved kontraktudløb.

LÆS OGSÅ: ET BARN KOSTER 200 DOLLAR

Samtidig er der tilløb til endog ganske store skærmydsler mellem Messi og Enrique – og på rygtefronten lyder det, at Chelsea er klar til at smide over 200 millioner euro på bordet for at få den elegante argentiner. Ja, den catalanske radiostation RAC1 har sågar meddelt, at Chelsea allerede har været i kontakt med Lionel Messis far?

Tre kandidater

Mens uroen på bestyrelsesgangen og grønsværen fortsat raser, er spekulationerne om sommerens valgkamp allerede i gang. Ifølge Sport Executives kilder i det spanske er der tre mulige kandidater til positionen som den mægtigste mand i Barcelona. Josep Maria Bartomeu har allerede meddelt, han stiller op. Runner up fra valget i 2010 (14,09 %), Agusti Benedito, har allerede længe skrevet på de sociale medier, at han er klar til en tur til, og præsidenten 2003-10, Joan Laporta, vurderes også at være klar. Ifølge en frisk meningsmåling i den spanske sportsavis AS ligger Joan Laporta i øvrigt klart i spidsen i det præsidentkapløb.
Den endelige dato for præsidentvalget vil blive annonceret senere.
Josep Maria Bartomeu blev præsident i FC Barcelona i januar 2014, da Sandro Rosell trak sig som følge af fiflerierne med Neymars kontrakt.