Farfars Blog: Hvad er det egentlig vi vil – Del 2

Er politikere generelt underprivilegerede på øverste etage? Eller er det kun, når det handler om sport, de slår hjernen fra? Farfar er taget til Ballerup!

Farfars Blog: Hvad er det egentlig vi vil – Del 2
Foto: All Over Press

FC Barcelona åbner en fodboldskole i Ballerup Kommune fra sommeren 2015. Her skal drenge fra seks års alderen, født 2008, udvikles til at være en del af fødekæden for professionel fodbold.
Hmm, professionel fodbold og FC Barcelona – det er big business…
Og årgang 2008. De går i børnehaveklassen…

LÆS OGSÅ: BØRN SÆLGER MAN DA

Samarbejdet foregår mellem Ballerup Kommune, den lokale fodboldklub Ballerup Skovlunde Fodbold, FC Barcelona (FCBEscola) og den private virksomhed Barcelona Training ApS.
Læg vel mærke til det sidste: Den private virksomhed Barcelona Training ApS. De er i gamet for at tjene penge. Oprettet af et par borgere i Farum, opvokset i Barcelona, der har rettighederne til FC Barcelonas skolekoncept i Danmark.
Ser vi lige på forretnings-princippet i FCBEscola Copenhagen, som skolen så smukt kommer til at hedde derude i Ballerup. Altså det, man sådan kan få oplyst – for i Ballerup Kommune har de for travlt med at løbe rundt med armene i vejret til lige at overskue det. Men, ja, så koster det et barn, for der er både plads til drenge og piger på FCBEscola, 8.550 kroner for en sæson på skolen. Før der sparkes til en bold derude i Ballerup 23. august 2015, ja, så skal forældrene lægge 5.400 kroner. Det er langt mere end i en almindelig fodboldklub. Men de er jo heller ikke FC Barcelona. Siger vi, at FCBEscola Copenhagen tager blot 20 spillere ind i hver årgangsgruppe (der er grupper med to årgange også, red.) fra 2000 til 2008, ja, så har folkene bag – før skolen åbnes fået 540.000 kroner i kassen. Det er da sådan ganske mange penge – med et indskud af kapital på 50.000 kroner…
Alligevel kan borgmester Jesper Würtzen (S) ikke få armene ned. Til Ballerup Bladet og talrige andre medier siger han således:
”Det har en enorm stor branding-værdi for vores kommune, at Barcelona har valgt os. Det kommer til at betyde ekstremt meget for vores idrætsliv, og vores erhvervsliv kommer også til at mærke den effekt.”
Ok?
Farfar er helt med.
FC Barcelona har valgt Ballerup? Nej, Jesper, firmaerne Barcelona Training ApS og FC Barcelona har valgt jer, efter at de blev valgt fra i Gladsaxe og Gentofte Kommune, fordi deres krav var for ublu.
Og branding-værdi, Jesper?
FC Barcelona er 30. december 2014 dømt skyldig i børnehandel i forhold til FIFA’s regler. Klubben har købt mindreårige helt ned til ni-ti års alderen fra Afrika, Asien, Sydamerika og USA for at udvikle dem på La Masia i Barcelona i håbet om at skabe en ny Neymar – bare væsentlig billigere end de 158 millioner euro, den brasilianske stjerne formentligt foreløbig er endt med at koste storklubben.

LÆS OGSÅ: FC BARCELONA DØMT FOR BØRNEHANDEL

Er det et brand at stræbe efter for en dansk kommune? Indgå et samarbejde med en klub, der handler med børn? Er det nu en del af den officielle danske idrætspolitik, som den skal udføres af offentlige myndigheder?
Farfar er lidt i tvivl.
Folkene bag FC Barcelona er dog helt klare i mælet. De stræber ikke efter at producere en ny Messi i Dannevang. Næ, nej, de vil fokusere på flertallet af børn, oplyser direktør for FCBEscola, Xevi Marce.
Flertallet af børn? Så forstår farfar ikke, hvorfor man laver en optagelsesprøve. Det lyder i farfars øre rimeligt elitært… Men hvad, farfar begynder også snart at tro på julemanden.
I DBU ser man kritisk på fænomenet, men reelt kan unionen ikke gøre noget. FCBEscola Copenhagen agter ikke at deltage i DBU-turneringer, men være sig selv nok. Og enhver virksomhed i EU kan faktisk etablere sig i Danmark. Men er det virkelig en kommunal opgave at sætte sig uden for hele Idræts-Danmark – og det foreningsfællesskab vi alle er opvokset med?
Jeg ved ikke, om Jesper ude i Ballerup har tænkt over det? Han har jo formentlig stadig ikke formået at få armene ned? Men har borgerne i Ballerup Kommune også armene i vejret? Folketinget, Kommunernes Landsforening  og alle os andre?
Mens I tænker over det, er farfar gået i skarp træning med Elias. Mit barnebarn er årgang 2008, så han kan lige klemme sig ind på FCBEscola Copenhagen. Så der skal trænes… Om ungen vil eller ej…
I øvrigt skal Topdanmark Hallen i Ballerup havde nyt kunstgræs. Det er dér, FCBEscola Copenhagen skal træne. Men det har selvfølgelig ikke nogen sammenhæng.

LÆS OGSÅ DEL 1