Et sjældent syn i Premier League

Flere spillere i Premier League vil i denne weekend bære regnbuefarvede snørebånd i kampen mod homfobi i sportens verden.

Et sjældent syn i Premier League
Foto: Football Pride

De har godt nok for længst forladt de gode gammeldags sorte fodboldstøvler – for at markere sig på grønsværen med støvler i alle verdens fancy farver. I denne weekend vil spillerne i Premier League dog blive endnu mere farvestrålende, idet en del af dem vil være iført regnbuefarvede snørebånd for at støtte op om kampen mod homofobi i sportens verden.
Det er organisationen Stonewall, der arbejder for bøsser og lesbiskes rettigheder i samfund og sport, som står bag initiativet – sammen med The Gay Football Supporters’ Network og bettingfirmaet Paddy Power, og de har sendt de regnbuefarvede snørebånd ud til de mange klubber.

LÆS OGSÅ: SPORT DOES NOT DISCRIMINATE

Premier League bakker også op om ’aktionen’:
”Premier League byder Stonewalls kampagne velkommen, idet den deler vores synspunkter om ligeværd i sportens verden. Desværre eksisterer der stadig diskrimination i samfundet og sporten – og derfor anerkender vi, at fodbolden og spillerne har et stort ansvar som rollemodeller,” udtaler Nick Noble, kommunikationschef i Premier League.
Bl.a. spillerne i Arsenal og Manchester City støtter op om Stonewall’s initiativ.
Der er omkring 5.000 professionelle fodboldspillere i England – ingen er åbent homoseksuelle, oplyser Stonewall.