Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sportexecutive.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546
De spanske klubber høvler gælden af - Sport Executive

De spanske klubber høvler gælden af

317 millioner euro skylder de spanske La Liga-klubber netop nu væk.

De spanske klubber høvler gælden af
Foto: All Over Press

Spansk topfodbold har altid været præget af urealistiske budgetter, hvor kun de absolutte topklubber har holdt skindet på næsen – godt hjulpet af ’offentlige tilskud’. Men det er der de seneste år blevet lavet om på, idet den samlede gæld for de spanske La Liga-klubber nu er nede på en samlet gæld på 317 millioner euro. Det er en halvering af gælden siden januar 2013, hvor klubberne skyldte 650 millioner euro væk.
Det viser tal fra den spanske ligaforening, LFP.

READ: THE ROOF IS ON FIRE – THE BIG FIVE

Yderligere forventer LFP, at gælden når ned på 275 millioner euro indenfor et år – og indenfor tre år på 50 millioner euro.
Liga-præsidenten Javier Tebas (billedet) beskriver udviklingen som ’forbløffende’.
Et skifte til en kollektiv tv-aftale for La Liga skal, ifølge LFP, skabe yderligere økonomisk gode tider for de mellemstore og mindre klubber i La Liga, hvor Real Madrid og FC Barcelona hidtil har skummet fløden fra de så attraktive tv-aftaler.

Ligaforeningen har samtidig offentliggjort, hvad hver enkelt klub må bruge på spillerlønninger. Helt i top ligger Real Madrid og FC Barcelona med retten til at spendere henholdsvis 431 og 421 millioner euro, mens Sporting Gijon, Deportivo La Coruna og Las Palmas ligger i den anden ende af skalaen med 14, 17 og 18 millioner euro til spiller-forbrug.